Відео - ХРЕСНА ХОДА ЄДНОСТІ ДО ВАСЛОВІВСЬКОГО МОНАСТИРЯ

 

18 серпня 2019 року відбулася хресна хода до Васловівського Свято-Преображенського жіночого монастиря.

Паломники храмів сіл Заставнівського району вирушили від пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні (м.Заставна), а прихожани церков населених пунктів інших районів та м.Чернівці— із храму Святих Петра і Павла м.Садгора.

Ходу із Заставни очолив архієпископ Чернівецький і Хотинський, член Синоду ПЦУ, владика Герман, який разом із 10 священиками дорогою читав молитву, а загалом хода супроводжувалася духовним піснеспівом, активними зачинателями яких були жителі сіл Товтри та Добринівці.

У інтерв’ю ЗМІ владика Герман назвав цьогорічну прощу — ходою не лише великої спільної молитви, але й — єдності, адже це відбувається вперше, коли ми отримали Томос— документ, що потверджує створення Єдиної Помісної Православної Церкви, коли прихожани колишніх єпархій Київського патріархату, Московського та Автокефальної Церкви продемонстрували українську єдність — у наших спільних прагненнях — бачити здоровою родину, дочекатися з війни наших захисників та отримати такий жаданий мир в Україні.

Дякуючи головам фермерських господарств Андрія Сливки та Костянтина Грицюка, а також приватному підприємцеві Володимиру Лавренюка,молитви священиків булиз підсиленим озвученням, а паломники під час перепочинку смакували свіжими булочками та гамували спрагу мінеральною й солодкою водою.

У Свято-Преображенському монастирі ми воз’єдналися із паломниками, що йшли з Садгори та васловівчанами. Настоятель храму, архімандрит о.Євген, разом зі священиками здійснили обряд єлепомазання  миром, привезеним владикою Германом зі Святої землі, котре мироточило з ікони Святого Дмитрія.

Жителі села, не приховували сліз радості—вони вперше приймають таку велику кількість справжніх українців-православних, дякували за таку Божу благодать і також пригощали втомлених, але щасливих, окрилених Словом Божим хрестохідців, смаколиками.

 Нагадаємо, для багатьох заставнівчан це 9-та хода до цього монастиря. 28 серпня 2014 року група заставнівчан вперше вирушила до святині пішим ходом. Таких спроб ми робили ще 4 рази. А вже у 2016 році, отримавши благословення від митрополита Чернівецького і Буковинського ПЦУ Данила, Заставнівська районна «Просвіта» разом із районним благочинним о.ВІталієм Мензаком та священиками організували хресну ходу, яка є четвертою і, дуже сподіваємося, цей рахунок триватиме й надалі.

З Божою допомогою!

Автор: Світлана Масловська

 Поділися з друзями

 



Top