На Рівненщині затримали патрульного під час отримання ним 2000 доларів США

 

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, задокументували факт вимагання та отримання неправомірної вигоди поліцейським батальйону Управління патрульної поліції в Рівненській області.

За попередньою інформацією: поліцейський батальйону Управління патрульної поліції в Рівненській області вимагав у громадянки 2000 доларів США за вплив на прийняття слідчим поліції рішення про закриття кримінального провадження відносно її сина.

Відбулося: затримання правоохоронця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Планується:

- вручення затриманому повідомлення про підозру;

- обрання відносно нього запобіжного заходу.

Кваліфікація: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Рівненського гарнізону Західного регіону. Оперативний супровід – Рівненське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Санкція статті: у разі доведення вини правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до восьми років з конфіскацією майна.



Top