Працевлаштування за кордоном: актуальні вакансії в Німеччині та Польщі

 

Західні країни охоче запрошують іноземців на робітничі спеціальності, низько кваліфіковану працю, як співробітників у галузях телекомунікацій, аналітики, маркетингу.

Ви добре володієте іноземною мовою, маєте диплом про медичну, будівельну, інженерну освіту? Тоді у вас є шанс отримати престижне і добре оплачуване місце. Найчастіше українці виїжджають у пошуках заробітку до сусідніх країн – Німеччини, Польщі, Чехії, також популярні Італія, Іспанія, Греція, Фінляндія, Ізраїль.

Щоб знайти необхідну посаду, слід переглянути новини про роботу в Німеччині чи в будь-якій іншій державі. Звісно, є певні нюанси для переїзду до іноземної країни, пов’язані з ковід-19, тому краще ознайомитися з правилами перетину кордонів. Більш докладна інформація на сайті https://infoza.top/uk/articles/news/de.

Особливості працевлаштування в Німеччині: вакансії та перспективи

Німеччина – це держава, де постійно розвивається економіка, тому весь час потрібні працівники на різні посади. Чи є робота в Німеччині для українців, на які вакансії вони можуть розраховувати, чи спроможні самостійно вирішити проблему працевлаштування без посередників, або необхідно звертатися до спеціалізованої компанії? Все залежить від здібностей, кваліфікації та віку. Щоб розібратися як знайти пропозицію, доцільно переглянути новини про роботу в Німеччині для українців. Отже, щоб самостійно займатися пошуком пропозицій необхідно:

  • володіти мовою;
  • мати робочу візу;
  • отримати медичну страховку.

Легальну роботу краще шукати через біржу, але це займе певний час, адже німці дуже педантично перевіряють документи претендентів. Послідовність дій з пошуку роботодавця також важлива:

  1. Написати резюме німецькою самостійно, шаблонні форми підприємці не розглядають.
  2. Роботодавця слід знайти, надіслати йому резюме у форматі pdf. Він повинен подати заявку на біржу праці про наявність вакансії. Якщо претендентів з місцевого населення або країн Євросоюзу не знайдеться, то місце достанеться пошукувачу з України.
  3. Після цього можна подавати заявку на відкриття робочої візи.

Переглядаючи новини про роботу в Німеччині для українців слід звернути увагу, що об’яви в інтернет-ресурсах наголошують про необов’язкове володіння мовою. В такому разі будуть пропонувати лише низькооплачувану роботу для некваліфікованих працівників: прибиральників, вантажників, робітників складів. Мінімальне володіння мовою країни необхідне водіям, покоївкам, доглядальницям. У Німеччині завжди потребують персоналу інженерні професії, особливо в автомобільній промисловості. Також шукають лікарів, технологів, веб-дизайнерів, програмістів, операторів машин ЧПУ, викладачів.

Відгуки про роботу за кордоном: посади покоївок та нянь

Професія няні достатньо популярна за кордоном. У багатьох європейських країнах відпустка по догляду за дитиною не довга і займає від трьох місяців до року. Не кожна мати зможе віддати маленьку дитину до спеціалізованої установи. Бабусі там теж, майже всі або працюють, а ті, хто вже вийшли на заслужений відпочинок, не хочуть брати на себе такі клопоти. Тому виникає необхідність найняти жінку, яка буде доглядати за про дитиною. Про роботу нянею за кордоном відгуки свідчать, що в обов’язки входять:

  • забезпечити повноцінний догляд за дитиною;
  • виконувати всі необхідні гігієнічні процедури;
  • годувати, перевдягати;
  • дотримуватись режиму, забезпечувати здоровий сон;
  • гуляти по вулиці.

Няня має також відвідувати з дитиною лікаря та слідкувати її здоров'ям та розвитком. Старші діти навчають перших слів і займається їх розвитком та вивченням необхідних навичок. Ця професія не завжди вимагає спеціальної підготовки, але деякі батьки висловлюють бажання педагогічної або медичної освіти працівника, навичок догляду за дітьми і надання першої допомоги. Жінка, яка хоче працювати з дітьми, повинна мати такі якості, як урівноваженість, терпіння, доброзичливість, педантичність, відповідальність.

Є відгуки про роботу в готелях Польщі – непоганий варіант для жінок до 50 років. Серед позитивних аспектів посади відзначають: розміщення в комплексі, забезпечення уніформою та інвентарем, перспективи кар'єрного росту.



Top