Робота в Польщі – вакансії для українців

 

Процент працевлаштування українців на території Польщі постійно зростає. Особливий ріст спостерігається серед довгострокових трудових контрактів. Це означає, що кількість українців, налаштованих на постійне працевлаштування істотно підросла.

Вакансії роботи в Польщі достатньо різноманітні. Роботодавці шукають не тільки мігрантів, які не мають профільної освіти. Популярності набувають вакансії, для яких потрібні висококваліфіковані працівники. Це пов'язано з текучістю кадрів серед поляків, які виїздять в сусідні країни ЄС в пошуках більшої зарплати.

Вакансії роботи в Польщі, а також останні новини на ринку праці, можна переглянути на сайті.

Статистика працевлаштування українців

В порівнянні з останніми 3-5 роками, кількість офіційно працевлаштованих мігрантів досягла відмітки в 92%. З них, процент робітників з довгостроковими контрактами складає 45-46%.

На роботах, пов'язаних з важкою фізичною працею, влаштовано близько 70% мігрантів. Такі показники виникли не спроста – більша кількість українців вибирають на вакансії, які не потребують профільної освіти. З одної сторони, це можна назвати перевагою, оскільки навички тут не стоять на першому місці серед вимог. З другої – тяжка праця з часто ненормованими графіками, а також більш низькі оклади.

Популярні напрямки працевлаштування

Свіжі вакансії роботи в Польщі регулярно оновлюються. Останнім часом на ринку виникає нестача спеціалістів у сфері ІТ. Деякі українські компанії організовують свої офіси в Польщі й набирають співвітчизників на роботу.

Популярністю продовжують користуватися наступні вакансії:

  • будівельники, майстри-ремонтники;
  • спеціалісти на СТО;
  • металообробка, зварювальники;
  • робота на фабриках – лінії пакування, комплектування товару, збирання продукції і т.д.

Для жінок мігрантів все ще популярна робота на фермерських господарствах, теплицях, в якості доглядачки за малими дітьми або людьми похилого віку.

Потенційному мігранту, який має вищу освіту, варто звернути увагу на ті вакансії, які потребують профільних спеціалістів. Така робота має ряд переваг:

  • можливість розраховувати на постійне працевлаштування;
  • значно більші оклади, премії та інші бонуси;
  • кар'єрний ріст;
  • як правило, така робота менш пов'язана з фізичними навантаженнями.

Свіжі вакансії роботи в Польщі для осіб з вищою освітою представлена на сайті.

Чому українці обирають Польщу?

Причин відтоку громадян України декілька, але основною, до цього часу, залишається краща оплата праці. За однакові вакансії поляки готові платити більше ніж українські роботодавці. До того ж польський ринок праці більш широкий, що дозволяє відшукати роботу в міру своїх навичок.

Робота в Польщі від роботодавців має ряд інших переваг:

  • територіальна близькість;
  • можливість парного працевлаштування для сімейних мігрантів;
  • перспектива повного переїзду до Польщі;
  • тісний зв'язок з іншими країнами ЄС.

Робота в Польщі для українців 2021 році, а також умови працевлаштування описані на сайті. Додатково слід звернути на тематичні форуми мігрантів, де є можливість прочитати реальні відгуки працевлаштованих громадян. Це дасть змогу більш детально вивчити роботодавця ще до від'їзду, що збільшує шанси безпечної і плідної поїздки.



Top